Lakásfelkészítés eladásra a VII. kerületben

2022.11.09

Eszter lakás felkészítésének és eladásának története

Eszter 2021. év vége felé úgy döntött, hogy szeretné eladni VII. kerületi lakását, amelyben egyetemista évei alatt lakott, és amely egészen a lakás meghirdetéséig kiadó volt. Férjével úgy gondolták, hogy az eladás után egy saját közös otthonba fektetik pénzüket. Ahogy az lenni szokott, megkerestek ingatlanirodákat, néhányukkal le is szerződtek. A lakást abban az állapotban hirdették meg, ahogy volt, bíztak abban, hogy az ingatlan elmegy a meghirdetett áron és állapotban. Mondván majd az új tulajdonosa felújítja, kifesti és kijavítja a hibás dolgokat.

A lakás az alábbi képek szerinti állapotban került meghirdetésre. És nemcsak ebben az állapotban, hanem olyan képekkel hirdették meg, amelyeken az egyiken valamennyire berendezett módon, majd utána üres állapotban láthatóak a szobák. Azonban a képekből nem derült ki, hogy melyik helyiséget mutatja. Továbbá egy olyan általános alaprajz is készült a hirdetéshez, amelyből igazán még a lakás méreteit sem tudta meg az érdeklődő.

A hirdetés kikerült az internetre. Az első hónapban, ahogy az általában lenni szokott új hirdetéseknél, hozott néhány érdeklődőt egyik-másik ingatlanos. A vevőjelöltek azonban végigsétálva a lakáson pár perc után már el is hagyták a terepet és soha többet nem jelentkeztek. Eszter az ingatlanosokkal közösen döntve már három hét után azonnal 2,5 millió forinttal csökkentették a hirdetési árat. Azonban ez sem hozott sikert, sőt. Gyakorlatilag fél év alatt senki nem érdeklődött a lakás után. Fél év alatt az első pár hétben összesen 6 ember gondolta úgy, hogy a hirdetés alapján elmegy és megtekinti az ingatlant. 

Eszter ekkor döntött úgy, hogy Home Staging szolgáltatást vesz igénybe a sikeres eladás érdekében. Az első találkozónk után férjével úgy érezték, hogy talán van még remény, és alaposan átgondolva a tanácsadáson elhangzottakat elhatározták, hogy belevágnak a felkészítésbe a javaslataim alapján.

Két hónapos felkészítési időt határoztunk meg, hogy nyár végére már piacra kerülhessen a lakás. Így is lett. Eszterék minden tanácsomat megfogadták, és hősiesen dolgoztak maguk is az elkövetkező két hónap során, ahol pedig szükség volt rá, ott szakemberek segítségét is igénybe vették.

Ezalatt az idő alatt végig tartottuk a kapcsolatot és folyamatosan segítettem őket a felkészítés során, minden apró részletre odafigyeltünk. A kezdeti lelkesedés után időnként hullámvölgyek jöttek mentek, hiszen Eszterék munka mellett minden szabadidejüket a lakás felkészítésére szánták. Azonban, ahogy egyre jobban haladtak a feladatlista alapján, már kezdte megmutatni az igazi arcát a lakás, így újult erővel tudták folytatni a felkészítést.

Végül eljött az enteriőrstyling napja, ahol funkcionálisan berendezésre került az összes helyiség, majd enteriőr fotós segítségével elkészítettük a hirdetéshez a képeket.

Amíg Eszterék az ingatlanon dolgoztak, addig a háttérmunka sem állt meg. Az ingatlanpiac folyamatos figyelésével, a lakás célcsoportjának meghatározásával, az ingatlan hirdetésének megszövegezésével, a pontos alaprajz elkészítésével készültem a lakás piacra kerülésének előkészítésével.

Az alábbi képeken láthatjátok, hogy végül hogyan került bemutatásra az ingatlan:

A siker nem is váratott magára sokáig. Eszter telefonja folyamatosan csengett és fogadta az érdeklődőket a lakásban. Szinte minden napra jutott egy-egy vevőjelölt. Majd három hét múlva meg is érkezett az az egy VEVŐNK, aki azonnal igent mondott a lakásra, ALKU NÉLKÜL, a MEGHIRDETETT ÁRON! A lakás eladása így négy hét alatt meg is valósult, közel 10 MILLIÓ FORINTTAL TÖBBÉRT, mint a korábban hirdetett és lecsökkentett áron!

Eszter tapasztalatait a lakásfelkészítés és eladás folyamatáról "Sikersztori a VII. kerületben!" címmel olvashatjátok el a Múzsa Blogon!

Ha Te is úgy érzed, hogy a Home Staging szolgáltatás segíthet, keress bátran! KERESD A MÚZSÁT!